1
استادیار گروه تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه پیام نور
2
کارشناس ارشد تاریخ تشیع
چکیده
چکیده نام خلیجفارس در سالهای اخیر با چالشهایی مواجه گردیده که غیرواقعی و بیشتر بر اساساحساسات سیاسی ناشی از عصبیتهای قومی و دور از واقعیتهای تاریخی بوده است. نویسندگان درپژوهش خود، آثار تألیفشده در قرن 19میلادی، موجود در کتابخانه کنگره آمریکا را بررسی کرده و ازآن میان برکتبی که هر یک به فراخور محتوا به این منطقه دریایی پرداخته، تمرکزکردهاند. آنها در اینحقیق که به شیوه توصیفی- تحلیلی انجام شده، به نتایجی دست یافتهاند. نخست: آنچه تحت نامخلیج عربی مطرح میشود، معادل دریای سرخ است که طبق اسناد، به مرزهای کشورهای حاشیه دریای مذکور محدود میشود؛ دوم: خلیج فارس و خلیجعربی بر اساس اسناد مذکور، دو موقعیتجغرافیایی کاملا متمایز هستند؛ سوم: از نام خلیج فارس در قرون گذشته و در آثار ادبی و سفرنامهها و در نتایج تحقیقات مورخان و جغرافیدانان، به وفور استفاده شده است.
متولی, احمدرضا, بوری, عباس. (1398). خلیجفارس در برشی تاریخی از کتاب های قرن ۱۹ میلادی کتابخانه کنگره آمریکا. فصلنامه تاریخ روابط خارجی, 20(79), 51-79.
MLA
احمدرضا متولی; عباس بوری. "خلیجفارس در برشی تاریخی از کتاب های قرن ۱۹ میلادی کتابخانه کنگره آمریکا". فصلنامه تاریخ روابط خارجی, 20, 79, 1398, 51-79.
HARVARD
متولی, احمدرضا, بوری, عباس. (1398). 'خلیجفارس در برشی تاریخی از کتاب های قرن ۱۹ میلادی کتابخانه کنگره آمریکا', فصلنامه تاریخ روابط خارجی, 20(79), pp. 51-79.
VANCOUVER
متولی, احمدرضا, بوری, عباس. خلیجفارس در برشی تاریخی از کتاب های قرن ۱۹ میلادی کتابخانه کنگره آمریکا. فصلنامه تاریخ روابط خارجی, 1398; 20(79): 51-79.